Mitoitusvesimäärätaulukko

on torstai 24. helmikuuta 2011

Lukijoiden pyynnöstä laitan valokuvat tekemästäni taulukosta, jolla siis voidaan näppärästi laskea tontilta tulevien vesien määrä. Sitä en osaa sanoa, pystyisikö tämän excel-tiedostona jakamaan jonnekin. Mutta ottakaa varauksella, jos taulukossa on jotakin virheitä. Toivottavasti ei ole :) niin ja kehittämisehdotuksia otan kyllä vastaan miellelläni.



2 kommenttia:

Elina Uusnäkki kirjoitti...

Hienon taulukon olet saanut aikaan :) En katsonut niin tarkkaan, että olisin havainnut virheitä mutta näyttää ihan selkeältä ja varmasti tosi hyödyllinen harjoitustyössä.

Paula-Kaisa kirjoitti...

Heippa taas,

rupesin tässä (viimein) laskemaan oman suunnitelmani vesimääriä ja kaivoin taulukkoni esiin. Joku tässä sun taulukossa jäi pikkuisen häiritsemään, joten palasin tänne ja nyt keksin mikä se oli: otsikkona lukee mitoitusvesimäärä, mut alla oleva kaava on mitoitusVIRTAAMALLE (l/s). Mitoitusvesimäärän kaavahan on u*A*i*t ja laskut on kyllä aivan oikein.

En nyt halua mainostaa itseäni minään nillittäjänä, mut meen näissä ite niin helposti sekaisin, että joudun tarkistamaan kaiken kolmesti :)

Tehokommentaattori,
p-k

p.s Ja mulle insinööri huomautti, että l/s*ha -kaava pitäs oikeestaan kirjoittaa joko sulkujen kanssa ( l/(s*ha) ) tai jakoviivoilla ( l/s/ha ), koska ha kuuluu viivan alle. En itsekään ymmärrä miks se kirjotetaan kaikkialla noin, koska sen ymmärtää helposti väärin.

Lähetä kommentti