Hiihtolomalta ryhmätöihin

on maanantai 7. maaliskuuta 2011
Päivän lopputulos omalta osaltani. Aika meni 3 h ja 45 min.
Näin hiihtoloman päättymisen jälkeen palasimme kouluun vapaa ajan ympäristöt -kurssin ryhmätyön pariin. Työ lähti etenemään tosi hitaasti, kiitos viikon ajan sammutettuina olleiden koneiden. Niiden käynnistyminen vei ainakin vartin verran ja ensimmäinen puolituntia meni suunnitteluohjelmaa avatessa. Jöksjökstökstöks.

Sillä välin kun koneet ruksuttelivat itseään käyttökuntoon niin teimme päätöksen kumman kohteista, Espoon vanhainkodin vai Vantaan kerrostaloalueen suunnitelman ottaisimme työstettäväksi. Päädyimme aika nopeasti Espoon kohteen puolelle. Kohde vaikutti selkeämmältä, mutta haastavalta siksi, että esteettömyys tulee säilyttää mahdollisimman hyvin. Kovat pinnat olisivat kohteessa hyödyksi, mutta niiden hulevesien imentäkyky ei ole ehkä se paras mahdollinen. Ja tottakai myös ajattelimme niin, kun tehtävän annon yhteydessä sanottiin "älkää nyt kaikki Espoon kohdetta valitko" joten päättelimme, että suurin osa muista ryhmistä saattaisi takertua Vantaan puolelle. Eli vanhainkodin piha-alue saa uuden hulevesi-ilmeen meidän kynästämme :)

Työn jako päivälle tehtiin niin, että Tuulin ja Sarin etsiessä kohteen ilmasto-olosuhteista ym. tietoa, lähdin itse piirtämään karttaa puhtaaksi vektorilla. Puolitoistatuntia meni hukkaan kun olin tehnyt importoinnin väärin ja kaikki pinnoitteiden tunnukset puuttuvat. Ja ei kun alusta... Sitten tuli ongelmia piirustuksen ja paperin kohdistamisessa... Äää! Pääsin siis oikein kunnolla työntouhuun vastakolmen tunnin puurtamisen jälkeen. Vähän vajaa nelisen tuntia niin kartta oli piirretty puhtaaksi joka ikistä puskaa myöten, huh...

Mitään muuta emme ehtineet, voineet ja jaksaneet tehdä, olihan kello jo lähemmäs viittä iltapäivällä ja kotimatkaa tarvitsi vielä lähteä taittamaan tunnin verran. Ja pakkohan oli ehtiä lentopalloreeneihinkin puoli kahdeksaksi. Mutta tämän viikon torstaina urakka sitten jatkuu. Pääsemme silloin ideoimaan luonnosta, joten toivottavasti silloin koko ryhmä suorastaan pursuaa niitä :)

Btw... ne "lentisreenit" olikin peruttu :D Ihan hyvin olis siis voinu viel muutaman tunnin tehdä :P

0 kommenttia:

Lähetä kommentti